Veelgestelde vragen

Karen en Michael ontvangen sinds oktober 2018 gasten in Chalet Bironix. Alle vragen worden met plezier beantwoord. Wellicht vind je hieronder je antwoord op een vraag die we al eerder kregen? 

Contacteer ons gerust op info@chaletbironix.be mocht je je vraag niet terugvinden. 


Geniet van de rust. De wereld kan even wachten.

- Bedlinnen en handdoeken (kunnen ook gehuurd worden bij onze receptie, je kan je informeren over beschikbaarheid en prijzen op het nummer +32 86 32 21 19 of via mail op info@ardennes-online.com

- Vaatwastabletten

- Toiletpapier 

- Koffie  (type Nespresso capsule)

- Verbruiksgoederen voor in de keuken zijn omwille van voedselveiligheid niet standaard aanwezig (peper, zout, olijfolie, boter). 

- Je goed humeur :) 

Alle reservaties en boekingen gebeuren door onze lokale verhuurder "Ardennes Online". Zij zijn het eerste aanspreekpunt voor vakantiegangers met vragen over hun verblijf, zowel praktische-financiële-administratieve of toeristische vraagstukken lossen zij voor plezier op. 

Adres voor de sleutelophaling: 

Ardennes Online
Trou du renard 9
5377 Somme-Leuze

T +32 86 32 21 19 

info@ardennes-online.com

Als je 's avonds laat zou aankomen, verwittig dan zeker op tijd de receptie. Op die manier kunnen zij jou informeren waar en hoe je de sleutel kan ophalen. 

Hoe moet het afval gesorteerd worden? 

In de Ardennen wordt er zeer streng gecontroleerd op het sorteren van je afval. Lees de instructies die omhoog hangen in de keuken om gemeentelijke administratieve boetes te vermijden. 

Restafval => in de grijze zak met opdruk "Erézée" en vervolgens in de vuilbakcontainer aan de garage op het perceel
PMD => meenemen en sorteren bij de receptie als je de sleutel terugbrengt na jouw verblijf
Papier/karton => meenemen en sorteren bij de receptie als je de sleutel terugbrengt na jouw verblijf
Glas => er is een glasbol bij de Carrefour in Hotton (2min rijden) of neem het glas mee naar de receptie als je de sleutel terugbrengt na jouw verblijf 

De schoonmaakploeg kan het afval ook voor jou sorteren. Informeer bij de receptie naar de meerprijs voor deze service. 

Neem een kijkje naar de foto's. We hebben een duidelijk overzicht gemaakt van de woonkamer, slaapkamers, keuken en badkamers. 

Uiteraard! Er is Proximus internet en televisie aanwezig. Het paswoord voor de WiFi vind je terug op de sticker boven de bureau of op de sticker aan de TV. 

Het internet is vlot genoeg om te streamen of om een videogesprek te voeren.

Wat zijn speciale aandachtspunten? 

Je kan verwarmen in de Chalet met pellets (die koop je in de lokale supermarkt of je neemt een zak ter plaatse die je afrekent aan de receptie bij vertrek), of met de elektrische radiatoren (in de slaapkamers is dit het meest efficiënt) of met de houtkachel (hout koop je in de lokale supermarkt of je neemt een zak ter plaatse die je afrekent aan de receptie bij vertrek). 

Er zijn twee ventilatoren voorzien voor tijdens de zomermaanden. 

Controleer zeker of de zekering voor warm water aan staat, deze bevindt zich linksonder in de elektriciteitskast (die hangt als je binnenkomt rechts, naast de inkom naar de keuken). De zekering heet "boiler". ​

Is er geen WiFi-netwerk, controleer dan of de schakelaar van het stekkerblok aan de TV aan staat. Als de volledige stroom uit stond, duurt het tot 5 minuten tegen dat de Proximusmodem is heropgestart. 

Vermijd vlekken op het witte aanrecht in de nieuwe keuken. Ruim saus-, koffie- of andere vlekken direct op. 

Als je vertrekt, sluit dan zeker alle ramen en deuren. Er zijn veel eekhoorns in de buurt en die durven al eens binnenkomen :). 

Honden zijn onze favoriete huisdieren. Zorg je wel voor een hondendekentje dat je in onze zetels legt zodat hun nagels geen beschadigingen veroorzaken? Omwille van hygiënische redenen mag je pluizige hondenvriend niet op de bedden slapen. 

De tuin is volledig omheind. Maar hou toch je hond(en) in de gaten. Sommige vorige vakantiehondgangers zijn ware tunnelgravers. En zelf zijn we er niet altijd op tijd bij om tunnels of andere ontsnappingsroutes te dichten.